home | disclaimer   

 

  Doelgroepen
  Kinderen
  Jeugd
  Volwassenen 
  Senioren 
  Families/vrienden
  Scholen/verenigingen
  Bedrijven
     
  Activiteiten
  Actief
  Zakelijk
  Cultuur & natuur
  Uitgaan  
  Overnachten
  Overige
     

 


Volwassenen Groningen

Welkom bij Groepen Groningen. Deze website geeft u een overzicht van de mogelijkheden voor groepen binnen de provincie Groningen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld sportieve activiteiten, overnachtingen, workshops, seminars, dagje uit. De website is samengesteld met behulp van verschillende regionale organisaties en geeft daardoor een goed beeld van de mogelijkheden voor groepen binnen de provincie Groningen.

Bungalows
  Watersportcentrum De Lauwer
  te Lauwersoog
  omschrijving : Naast het watersportcentrum met daarin een zeil- en surfschool, liggen direct aan het water van het Lauwersmeer 10 vrijstaande bungalows naast elkaar. Ze bieden slaapplaats voor 6 personen. Er zijn twee slaapkamers met elk twee enkele bedden en boven als een vide, welke in open verbinding staat met de woonkamer, ook twee bedden. De toegang daartoe is middels een uittrekbare trap, dus niet echt geschikt voor oudere mensen.
Camping
  Camping Grunopark
  te Harkstede
  omschrijving : Camping Grunopark is geschikt voor groepen kampeerders en individuele bezoekers. Er zijn aparte comfortplaatsen voor toercaravans en campers. Groepen kunnen kamperen in eigen tenten of huurtenten van het park. Ook verblijf in het Groepslogies of Sporthotel hoort tot de mogelijkheden. Horeca accommodaties zijn op drie plaatsen verspreid over het park te vinden. Op de camping zijn veel verschillende sportieve mogelijkheden voorhanden: waterskien, indoorskien, tennis, golf, paintball, outdooractiviteiten enz.
Camping
  Camping Stadspark
  te Groningen
  omschrijving : Camping Stadspark is bij uitstek geschikt om de stad en de provincie Groningen te verkennen. De camping is onderdeel van een veertig jaar oud, negentig hectare groot, Engels park aan de rand van de stad Groningen. De afstand naar het centrum van Groningen is drie kilometer. Het Stadspark biedt de mogelijkheid tot een fijne wandeling in een prachtige omgeving, of een bezoek aan de kinderboerderij met speeltuin. De camping beschikt ook over een eetgelegenheid.
Camping
  Camping Lauwersoog
  te Lauwersoog
  omschrijving : Het Lauwersmeer heeft de status van een Nationaal Park gekregen. Kamperen op Lauwersoog betekent dus dat u uw vakantie doorbrengt in een indrukwekkend landschap nabij de beschermde Waddenzee. Verder,Camping Lauwersoog beschikt over 4 trekkershutten waarvan 3 direct aan het water en 1 op de camping staat. De Nederlandse trekkershut is een solide huisje van eersteklas hout met een oppervlakte van ruim 10 m2.Voor de kinderen zijn, verspreid over het terrein, zijn er diverse speelplaatsjes (waaronder een overdekte) ingericht. De wat oudere jeugd heeft een eigen ontmoetingspunt in de recreatiezaal.
Cultuur
  Rondvaartbedrijf Kool
  te Groningen
  omschrijving : Een rondvaart door de grachten is de manier om Groningen eens van een heel andere kant te leren kennen. Niet alleen als toerist, maar ook als inwoner van Groningen zelf, zeker al u genteresseerd bent in haar rijk verleden. Vanaf het water krijgt u een unieke kijk op de middeleeuwse patricirshuizen, de prachtige bruggen en de vele torens met hun eeuwenoude historie.
Cultuur
  Vesting Bourtange
  te Bourtange
  omschrijving : Vlakbij de Duitse grens, in het prachtige Westerwolde (Zuid-Oost Groningen), ligt de vesting Bourtange. Een uniek historisch verdedigingswerk dat zijn gelijke niet kent. Heden en verleden gaan perfect samen in deze kleine, sfeervolle vestingstad.
Cultuur
  Filmtheater Images
  te Groningen
  omschrijving : Images is een filmtheater dat als doel heeft culturele kwaliteitsfilms, oftewel arthouse-films te vertonen voor een zo breed mogelijk publiek. Ze willen dit doel bereiken door elke week Nederlandse premires en repertoire-cinema te vertonen. Waar mogelijk zijn deze laatste verbonden met andere culturele evenementen binnen Nederland of binnen de regio van het noorden, maar vooral in de stad Groningen en haar directe omgeving.
Cultuur
  Mustsee Euroborg
  te Groningen
  omschrijving : Naast het nieuwe stadion van FC Groningen staat de nieuwste design bioscoop van Nederland: MustSee Euroborg. De bioscoop heeft 10 zalen en bijna 1900 stoelen. Hier zijn alle top films in een sfeervolle omgeving met de meeste beenruimte te ervaren.
Cultuur
  Grafisch Museum Groningen
  te Groningen
  omschrijving : Het Grafisch Museum in Groningen houdt zich enerzijds bezig met de grafische industrie en kunst in een historisch perspectief, anderzijds met hedendaagse grafische kunst. In het museum worden oude grafische machines drukpersen, zetmachines, perforators, snijmachines etc - tentoongesteld, waarbij veel machines in bedrijf te zien zijn. Verder is er aandacht voor de lithografie in de vorm een steendrukkerij. Ook een ambachtelijke boekbinderij is in het museum gehuisvest.
Cultuur
  Het Nederlands Stripmuseum
  te Groningen
  omschrijving : Het museum biedt voor alle bezoekers iets wils. De echte kenners vergapen zich aan unieke stukken uit de historie. Kinderen gaan direct aan de slag in het atelier en leren een echt stripgezicht te tekenen. Voor volwassenen is het museum een feest van herkenning met striphelden als Donald Duck, Suske en Wiske, Franka, Agent 327, Eric de Noorman, Jan Jans en de kinderen, Paulus de Boskabouter, Sjors en Sjimmie, Olivier B. Bommel en Kuifje.
Cultuur
  Noordelijk Scheepvaartmuseum
  te Groningen
  omschrijving : Het Noordelijk Scheepvaartmuseum laat de geschiedenis zien van de Noord-Nederlandse scheepsbouw en scheepvaart vanaf de Middeleeuwen tot aan de dag van vandaag. In de beide vijftiende-eeuwse museumpanden komen verschillende thema's aan bod. Jaarlijks zijn er diverse wisseltentoonstellingen die afzonderlijke thema's uit de maritieme wereld behandelen. Ook het Niemeyer Tabaksmuseum is in het gebouw gevestigd. Met 's werelds grootste collectie rookattributen toont dit museum de geschiedenis van de tabak.
Cultuur
  De Theefabriek
  te Houwerzijl
  omschrijving : De Theefabriek is een unieke combinatie van Nederland's enige theemuseum, een theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld en een geurige theewinkel. In de theewinkel kunt u heerlijk rondsnuffelen om net dat speciale theetje te vinden, een leuk cadeautje te kopen of een theeservies samen te stellen.
Cultuur
  Nationaal Rijtuigmuseum
  te Leek
  omschrijving : Het Nationaal Rijtuigmuseum geeft een algemeen beeld van de verschillende typen koetsen en sleden van de 18e tot de 20e eeuw. De 250 rijtuigen van het museum zijn gebruikt door boeren, burgers, de adel en het Koningshuis. Elk jaar presenteert het museum een expositie met een bijzonder thema. Ook zijn er demonstraties en andere evenementen.
Cultuur
  Vestingmuseum Oudeschans
  te Oudeschans
  omschrijving : De rijke historie van het pittoreske Oudeschans krijgt in het Vestingmuseum nieuwe glans. In het museum worden, behalve Oudeschans, ook de omliggende schansen aan beide zijden van de grens (Grensland-Vestingland) belicht. De boeiende geschiedenis met veel oorlogsgeweld komt tot leven door de honderden gebruiksvoorwerpen, die tijdens archeologische opgravingen in de vesting zijn gevonden. U krijgt in het museum een goed beeld van hoe men in de 17e en 18e eeuw in een vesting leefde en werkte.
Cultuur
  Veenkoloniaal Museum
  te Veendam
  omschrijving : In het Veenkoloniaal Museum maakt men kennis met de prehistorische mens, turfgravers, binnenschippers en zeelieden, maar ook met de strokartonarbeiders en de wonderlijke wereld van de productie aardappelzetmeel. Voor groepen zijn er mogelijkheden van verschillende arrangementen.
Groepsaccommodatie
  Sporthotel Grunopark
  te Harkstede
  omschrijving : Het Sporthotel is gelegen aan de noordelijke wedstrijdroeibaan. Het hotel heeft 12 tweepersoons kamers en 2 groepslogieszalen voor 10 personen. Het geheel biedt logies voor 45-50 personen. Groepen kunnen gebruik maken van een zitkamer met keuken. Ook is er de mogelijkheid te vergaderen in de aparte vergaderzaal. Het hotel beschikt ool over een eetgelegenheid en hoort er een afslagplaats bij het Sporthotel waar men kan golfen.
Groepsaccommodatie
  Camping Grunopark
  te Harkstede
  omschrijving : Camping Grunopark beschikt over een groepslogies op de camping en werkt samen met het Sporthotel te Harkstede, waar ook een groepslogies beschikbaar is. Logies in eigen- of huurtenten, behoort ook tot de mogelijkheden. Horeca accommodaties zijn op drie plaatsen verspreidt over het park te vinden. Ook wordt er samengewerkt met Break Out, die sportieve activiteiten verzorgt.
Groepsaccommodatie
  Jumping Henk Westernpark
  te Jonkersvaart 10
  omschrijving : Er worden een diverse standaard activiteiten aangeboden zoals paintballen en forelvissen. Verder kunnen uit alle verschillende activiteiten arrangementen worden samengesteld In het westernrestaurant worden verschillende maaltijden aangeboden, horende bij het uur van de dag. Er zijn verschillende overnachtings mogelijkheden beschikbaar zoals slaapzalen en tenten. Verder zijn er mogelijkheden voor het plaatsen van uw eigen tent of caravan.
Groepsaccommodatie
  Groepsaccommodatie Energiek
  te Wehe den Hoorn
  omschrijving : Groepsaccommodatie "Energiek" is een oude boerderij die uit 1831 dateert. De boerderij is omgebouwd tot een gezellige, sfeervolle en comfortabele groepsaccommodatie, waarbij er voor gezorgd is de vroegere ambiance te behouden. De groepsaccommodatie is gelegen aan de rand van het oud Groningse dorpje Wehe den Hoorn. Aan de voorkant biedt de hoeve uitzicht op de "Hoornster Maar", een mooi kanaal dat door het landschap kronkelt. De hoeve biedt plaats aan maximaal 45 personen, maar is zeker ook geschikt voor kleinere groepen. De groepsaccommodatie kan worden ingedeeld in twee zelfstandige ruimtes voor 15 en 27 personen, met eigen faciliteiten.
Groepsaccommodatie
  Stayokay Esborg
  te Scheemda
  omschrijving : In de oude borg die nog uit de tijd van Napoleon stamt is nu een modern horeca bedrijf gevestigd. Er is een moderne feestzaal, een gezellige bar en overnachtingsmogelijkheden in moderne kamers met eigen sanitair. Jaarlijks overnachten er meer dan 30 verschillende nationaliteiten in de Esbrg, en worden er vele bruiloften en partijen gehouden. De sfeer van vroeger in combinatie met het hedendaagse comfort dragen hier zeker aan bij.
Groepsaccommodatie
  Watersportcentrum De Lauwer
  te Lauwersoog
  omschrijving : De groepsaccommodatie van De Lauwer is door zijn uitgekiende ontwerp geschikt voor vele toepassingen voor grote en kleine groepen. Er zijn talrijke mogelijkheden, van volledig verzorgde arrangementen met bruisende binnen- en buiten activiteiten en feesten en partijen tot eenvoudig gebruik van ruimtes en keuken. Afhankelijk van het aantal gasten zijn ook andere kamerindelingen mogelijk. Het gebruik van de groepsaccommodatie is ook te combineren met het gebruik van de bungalows.
Herberg
  Herberg Onder de Linden
  te Aduard
  omschrijving : Een "droom" van een herberg gelegen in Aduard een klein dorp op het Groningse platteland. In het restaurant wordt een heerlijk Proeverij Menu geserveerd waarbij er iedere keer weer verrassende gerechten voorbij komen. Dit menu wordt dan ook regelmatig aangepast met gerechten die perfect aansluiten bij het mooiste aanbod van ingredinten op de markt. Er is beschikking over 5 comfortabele kamers met bad of douche. s Ochtends wordt er een uitgebreid Gronings ontbijt geserveerd.
Hotel
  Sporthotel Grunopark
  te Harkstede
  omschrijving : Het Sporthotel is gelegen aan de noordelijke wedstrijdroeibaan. Het hotel heeft 12 tweepersoons kamers en 2 groepslogieszalen voor 10 personen. Het geheel biedt logies voor 45-50 personen. Groepen kunnen gebruik maken van een zitkamer met keuken. Ook is er de mogelijkheid te vergaderen in de aparte vergaderzaal. Het hotel beschikt ool over een eetgelegenheid en hoort er een afslagplaats bij het Sporthotel waar men kan golfen.
Hotel
  Holland Hotel Parkzicht
  te Veendam
  omschrijving : Holland Hotel Parkzicht in Veendam is een geriefelijk familiehotel met een lange toeristische traditie.Holland Hotel Parkzicht heeft 50 modern ingerichte hotelkamers met een totaal van 110 bedden. Alle kamers zijn voorzien van bad/douche, toilet, telefoon, kleuren-tv met kabelaansluiting. 21 Kamer zijn voorzien van mini-bar en airconditioning en gratis internet aansluiting. In restaurant kunt U genieten van diverse nationale en internationale gerechten.Het restaurant van Hotel Parkzicht biedt la carte op z'n best met o.a. Kiptournedos, Noorse Tournedos en Red Snapper.
Hotel
  Golden Tulip Paterswolde-Groningen
  te Paterswolde
  omschrijving : De 65 ruime kamers zijn comfortabel ingericht en voorzien van airconditioning, gratis koffie & thee, minibar, radio, TV, telefoon, internetaansluiting en kluisje. Als hotelgast kunt u vrij gebruik maken van de Health Club met zwembad, sauna- en fitnessfaciliteiten en zonnebank (tegen betaling). Voor een lunch of diner kunt u terecht in de gezellige Brasserie, 's avonds kunt u uitgebreid dineren in 't Restaurant van Paterswolde. Voor bijeenkomsten beschikt het hotel over 13 zalen. Parkeren is gratis. Het hotel beschikt over een tweetal connecting rooms; tweepersoonskamers die door een tussendeur met elkaar verbonden zijn en daarom zeer geschikt zijn als familiekamer.
Hotel
  Hotel Spoorzicht
  te Loopersum
  omschrijving : Een gezellig hotel waar u verrast zult worden door de combinatie van oud en nieuw, sfeer en gezelligheid. Het hotel bestaat uit 31 kamers, waarvan 7 in het oude monumentale gebouw en 24 moderne kamers in de nieuw hotelvleugel. Het restaurant van Hotel Spoorzicht werkt met verse ingredinten en maakt alles zelf, van brood tot lekkernijen bij de koffie. Komt u alleen langs voor een kopje koffie dan kunt u kiezen uit huisgemaakte appeltaart, chocoladetaart of citrustaart.
Hotel
  Hotel Restaurant Faber
  te Hoogezand
  omschrijving : Hotel Faber, een comfortabel familiehotel met een rijke historie, sinds 1901 in bezit van de familie Faber. Het hotel beschikt over 18 comfortabele hotelkamers met in totaal 33 bedden. Sfeervol restaurant met een verzorgde menu -en wijnkaart. Caf/lounge. Voor grotere gezelschappen diverse faciliteiten zoals een grote zaal, party-bar, kegelbanen en catering service. Alle kamers zijn voorzien van douche, toilet, telefoon, KTV met teletekst en radio.Ook zijn er kamers met ligbad aanwezig. 3 -en 4 persoonskamer zijn mogelijk in overleg
Hotel
  Hotel Mercure Haren-Groningen
  te Haren
  omschrijving : Het hotel is een fantastisch uitgangspunt om het noorden van Nederland te ontdekken. De levendige universiteitsstad Groningen ligt op slechts 5 minuten rijden. Mercure Haren-Groningen beschikt over 97 moderne hotelkamers met douche of bad, fhn toilet, telefoon, radio, televisie met pay-tv en er is toegang tot draadloos internet. Het restaurant biedt zowel gelegenheid voor een snelle lunch of uitgebreid diner, als voor snacks of kopje koffie. Ook is er een bar aanwezig.
Hotel
  Hotel Restaurant Landgoed Ekenstein
  te Appingedam
  omschrijving : Landgoed Ekenstein heeft 28 ruime hotelkamers. Een gedeelte daarvan in het historische landhuis; een ander gedeelte in de moderne nieuwbouwvleugel. Uiteraard zijn alle kamers voorzien van de geneugten van deze tijd: bad en/of douche, toilet, minibar, telefoon, broekenpers en televisie. Op elke hotelkamer kunt u - tegen een vergoeding - gebruik maken van draadloos internet.
Hotel
  Eden City Hotel Groningen
  te Groningen
  omschrijving : Het Eden City Hotel bevindt zich in het centrum van Groningen met alle bezienswaardigheden zoals o.a. het Groninger museum, de Martinitoren op een paar minuten lopen afstand. Alle 93 kamers beschikken over een badkamer met bad en/of douche en toilet, fhn, kleuren-televisie met kabelaansluiting, pay-TV en radio, bureau, telefoon met laptopaansluiting en een kluisje. Op aanvraag is er een strijkijzer en strijkplank beschikbaar. Een aantal kamers is speciaal gereserveerd voor niet rokers; 2 kamers hebben een aangepaste badkamer voor mindervaliden.
Hotel
  Hotel Het Wapen van Leiden
  te Appingedam
  omschrijving : Hotel 'het Wapen van Leiden' is een comfortabel hotel, gelegen in het hartje van het meer dan 1000 jaar oude stadje Appingedam. Het karakteristieke pand beschikt over 28 hotelkamers voorzien van douche, toilet, kleurentelevisie, wekkerradio en telefoon. De ideale uitvalsbasis voor zowel de zakelijke als de toeristische gast. Ook voor bruiloften, partijen, vergaderingen, etcetera, tot 200 personen bent u bij hier aan het juiste adres.
Indoor en Outdoor: Diversen
  Nieuw Bleyendael
  te Blijham
  omschrijving : Nieuw Bleyendael biedt verschillende excursiemogelijkheden. Een bezoek aan het (moderne) melkveebedrijf of helemaal terug in de tijd in de expositieschuur: hierin vindt u een schitterende collectie boeren gereedschap en machines uit de periode 1900- 1950. Ook een combinatie van is mogelijk. We hebben een groot aantal arrangementen voor u samengesteld voor familiedagen, bedrijfsuitjes en dagtochten.
Indoor en Outdoor: Diversen
  Jumping Henk Westernpark
  te Jonkersvaart
  omschrijving : Er worden een diverse standaard activiteiten aangeboden zoals paintballen en forelvissen. Verder kunnen uit alle verschillende activiteiten arrangementen worden samengesteld In het westernrestaurant worden verschillende maaltijden aangeboden, horende bij het uur van de dag. Er zijn verschillende overnachtings mogelijkheden beschikbaar zoals slaapzalen en tenten. Verder zijn er mogelijkheden voor het plaatsen van uw eigen tent of caravan.
Indoor en Outdoor: Lasergame
  Target lasergame
  te Groningen
  omschrijving : Met maximaal 20 spelers per spel en een speeltijd van 15 minuten kan iedereen zich helemaal uitleven en volop genieten van het lasergamen. Het nieuwste product van Target is een lasergame-installatie die op iedere locatie, zowel binnen als buiten, gebruikt kan worden. Er is zelfs geen stroomvoorziening nodig omdat het spel (bijna geheel draadloos) bestuurd wordt vanuit een speciale bestelbus.
Indoor: Bowlen
  Bowling & Partycentrum Groningen
  te Groningen
  omschrijving : Bowling & Partycentrum Groningen is de juiste plek voor een gezellige, actieve en sportieve vrijetijdsbesteding voor jong en oud en voor kleine en grote groepen. Bowling Groningen beschikt over 10 volautomatische AMF wedstrijd bowlingbanen. Verder zijn er mogelijkheden om een aantrekkelijk en succesvol uitje te organiseren.
Indoor: Culinair Diversen
  `t Kookpunt
  te Groningen
  omschrijving : Verdiep u bij 't Kookpunt in een culinair thema: tapas, amuses, soepen, nagerechten, high tea-lekkernijen en nog veel meer. Koppel een museumbezoek of creatieve workshop aan een toepasselijkavondje Kookpunt. Ontdek onder deskundige begeleiding het subtiele bouquet van de mooiste en zuiverste wijnen. Om een diner smakelijk en op tijd op tafel te krijgen, moet iedereen zijn beste beentje voor zetten. Zonder intensieve communicatie en goede cordinatie mislukt het eten. De sterke en zwakke kanten van het team en de teamleden komen onverbiddelijk aan het licht wanneer er samen wordt gekookt.
Indoor: Diversen
  Zwemkasteel Nienoord
  te Leek
  omschrijving : Zwemkasteel Nienoord, gehele jaar geopend, is een zwemparadijs waar men van verschillende activiteiten, attracties en evenementen kan genieten. De sportievelingen kunnen zowel in het 25- meter binnenbad terecht voor het spetterend waterplezier als in vele andere attracties zoals turkse stoombad, sauna, dompelbad, zonnestudio's en natuurlijk een terras. Uiteraard is het Zwemkasteel Nienoord zeer geschikt voor groepen die een sportieve uitdaging aandurven. Van jong tot oud, iedereen kan terecht bij het Zwemkasteel Nienoord. Voor meer informatie , zie de website.
Indoor: Kartracing en Bowling
  Eurokartracing en Bowling Groningen
  te Groningen
  omschrijving : Indoor Karten is racen op gemotoriseerde skelters op een overdekte baan, F1 racen in het klein. Vele coureurs uit de Formule I hebben de kick van het racen ontdekt op de kartbaan. De meest spectaculaire kartbaan van Europa staat in Groningen. Iedereen vanaf 14 jaar met lef die op zoek is naar actie kan terecht bij Eurokartracing, individueel of met een groep. Ook zijn er 10 bowlingbanen met bewegende lichteffecten en stevig geluid. Wanden en muren worden tevens met een afwisselend kleurenpatroon belicht
Indoor: Skiën
  Skischool Groningen
  te Harkstede
  omschrijving : Skischool Groningen is niet de grootste en doet daarom zijn uiterste best op het lesgeven in skin en de ambiance. U krijgt met niet meer dan twee personen gelijktijdig les, dus meer persoonlijke aandacht. Het team van instructeurs is vriendelijk en deskundig. Groepsuitjes al of niet in combinatie met andere activiteiten zijn door de situering in het Sporthotel een goede mogelijkheid.
Natuur
  Hortus Haren
  te Haren
  omschrijving : Vlak onder Groningen in Haren vindt u de grootste botanische tuin van Nederland: de Hortus Haren. Op een oppervlakte van ca. 20 hectare groeien en bloeien planten uit alle streken van Nederland en de rest van de wereld. Het gehele jaar door is de tuin zeker een bezoek waard! Een bezoek aan de Chinese tuin zeker de moeite waard: een levend stukje China met prachtige paviljoens, een waterval en het Meer van de Rode Karpers. Op dit moment is een groep Chinese handwerkslieden in de weer met het aanbrengen van verfraaiingen, waaronder schitterende beelden en vazen.
Natuur
  Stichting Wadloopcentrum Pieterburen
  te Pieterburen
  omschrijving : Sinds 1963 zijn de gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen reeds actief. Vandaag de dag is er een grote keuze uit soorten wadlooptochten, van een lichte zwerftocht bij het haventje van Noordpolderzijl tot een lange oversteek naar een waddeneiland. Bijzonder zijn de "Specials": een combinatie die begint met een stukje varen gevolgd door een wadlooptocht naar Schiermonnikoog. Na een kort verblijf op dit eiland brengt de boot van de Stichting Wadloopcentrum de deelnemers weer naar de vaste wal. Ook is er een cultuur-wadlooparrangement, een combinatie van een fraaie wadzwerftocht met een bezoek aan de Menkemaborg. De Stichting Wadloopcentrum Pieterburen heeft voor ieder wat wils, en organiseert eventueel op verzoek groepstochten op maat.
Outdoor : Zeilen en Surfen
  Watersportcentrum De Lauwer
  te Lauwersoog
  omschrijving : Bij Watersportcentrum De Lauwer kun je ook terecht om het windsurfen te leren. Het is mogelijk om een weekje bij De Lauwer te verblijven en zo een gezellige en actieve zeil of surfvakantie te beleven. Kijk voor meer informatie bij 'Weekje de Lauwer.' Bij Watersportcentrum De Lauwer kunnen ook priv-lessen worden gevolgd.Naast de lessen voor jongeren worden er ook prive zeil- en surflessen gegeven. Watersportcentrum De Lauwer werkt met bekende merken zoals: Laser, Musto, Ottenhome Heeg, Dart, Starboard en Neilpryde.
Outdoor: Culinair Wandelen
  Culinair Wandelen
  te Groningen
  omschrijving : Een unieke combinatie van culinaire verwennerij door geselecteerde toprestaurants en de bezienswaardigheden van de "Beste Binnenstad van Nederland". Samen met een ervaren maar vooral enthousiaste stadsgids ontdekt u de prachtige en diverse binnenstad van Groningen. Zelfs geboren Groningers zijn verbaasd over de vele mooie plekjes en de interessante historie, u beeldend verteld door uw gastvrouw of gastheer. U wandelt van restaurant naar restaurant alwaar u exclusieve en smaakvolle gerechten geserveerd worden, begeleid door een passend glas.
Outdoor: Diversen
  Break-Out
  te Harkstede
  omschrijving : Break Out is een organisatie die werkzaam is in de evenementenbranche. Vanuit de "thuisbasis", het Grunopark in Harkstede, zijn er de afgelopen jaren veel verschillende sportieve evenementen gerealiseerd. Break-Out biedt diverse sportieve activiteiten voor groepen van verschillende samenstellingen en verschillende grootte. Enige voorbeelden van activiteiten zijn: waterskin, paintballen, banaanvaren, handboogschieten en wakeboarden.
Outdoor: Diversen
  Familiepark Nienoord
  te Leek
  omschrijving : Het Familiepark Nienoord biedt een hele dag vrolijk vermaak voor het hele gezin. Zo kunnen kinderen de hele dag springen, glijden en rennen in de grote en veilige speeltuin van het park. In de speeltuin vindt u onder andere een Fins ballenbad, een flitsende scooterbaan, paardenbaan, tractorbaan, diverse glijbanen, springkussens en draaimolens. De overdekte speeltuin met onder ander een helikopterbaan en een koffiehoek completeren het uiterst gevarieerde aanbod. Op de kinderboerderij van het park is het elk voorjaar een prachtig gezicht om de jonge dieren met elkaar te zien spelen. Nederlands grootste spoorwegmaquettes met treinen.
Outdoor: Golfen
  Grunogolf
  te Harkstede
  omschrijving : Een bijzondere oefenlokatie voor golfers: een floating range, d.w.z. de ballen worden in het water geslagen en er zijn afstandsmarkeringen in het water. De floating range bestaat uit 18 afslagplaatsen, waarvan 8 overdekt zijn, een grote puttinggreen met 18 holes, een pitchinggreen, een bunker en 4 oefenholes par 3. Bij de oefenaccommodatie is een restaurant met groot terras dat uitkijkt op de floating range.
Outdoor: Golfen
  Pitch & Putt Huninga`s Heem
  te Oostwold
  omschrijving : De Pitch&Putt baan bij Oostwold is weliswaar kort, maar zeer uitdagend en sluit naadloos aan op de in ere herstelde slingertuin. Op deze glooiende baan is elke hole anders door lengteverschillen en hindernissen zoals bunkers, bomen en een paar flinke waterpartijen. Deze Pitch&Putt baan ligt aan de oevers van het Oldambtmeer, aan de rand van de Blauwestad, met een meer van 800 hectare dat is ontwikkeld in de afgelopen jaren.
Outdoor: Wadlopen
  Stichting Wadloopcentrum Pieterburen
  te Pieterburen
  omschrijving : Sinds 1963 zijn de gidsen van Stichting Wadloopcentrum Pieterburen reeds actief. Vandaag de dag is er een grote keuze uit soorten wadlooptochten, van een lichte zwerftocht bij het haventje van Noordpolderzijl tot een lange oversteek naar een waddeneiland. Bijzonder zijn de "Specials": een combinatie die begint met een stukje varen gevolgd door een wadlooptocht naar Schiermonnikoog. Na een kort verblijf op dit eiland brengt de boot van de Stichting Wadloopcentrum de deelnemers weer naar de vaste wal. Ook is er een cultuur-wadlooparrangement, een combinatie van een fraaie wadzwerftocht met een bezoek aan de Menkemaborg. De Stichting Wadloopcentrum Pieterburen heeft voor ieder wat wils, en organiseert eventueel op verzoek groepstochten op maat.
Outdoor: Watersport
  Watersportcentrum Cnossen Leekstermeer
  te Nietap/ Roden
  omschrijving : Watersportcentrum Cnossen is een echt watersport bedrijf. Het bedrijf ligt tegen het Leekstermeer aan. Dit meer is 220 hectare groot en gemiddeld 1.50 meter diep. De bodem bestaat uit een harde zandlaag. Ideaal voor de beginnende surfers en zeilers. Het is geen druk vaarwater. Het watersportcentrum heeft een uitgebreide botenvloot. Deze boten zijn per uur te huur. Naast de losse boten verhuur wordt ervoor jong en oud cursussen aangeboden. Als u zelf een boot heeft dan kunt u die in een ligplaats neerleggen in de jachthaven.
Overig: Culinair Diversen
  Wineworks
  te Groningen
  omschrijving : Wineworks is een bedrijf dat wijnproeverijen en wijncursussen organiseert. Het proeven en beoordelen van wijnen, en het ontdekken van uw eigen smaak staan hierbij centraal. De proeverijen worden geboekt door bedrijven, maar ook door buurt- of sportverenigingen e.d. Bij u op locatie of op een van de wineworks-locaties verspreid door Nederland. Eten, drinken, genieten in een heerlijke atmosfeer. Ook worden er reizen georganiseerd naar de vele wijngebieden, op zoek naar de beste wijnen.
Overig: Culinair Diversen
  Kookstudio Haren Groningen
  te Haren
  omschrijving : De kookstudio biedt diverse mogelijkheden voor alle mensen die houden van eten en drinken. De kookstudio staat open voor elk initiatief op culinair gebied. Zo zijn er op culinair gebied workshops, cursussen, catering, buffetten, vergadermogelijkheden, demonstraties etc.
Overig: Workshop
  Bonbon Atelier Schlaman
  te Groningen
  omschrijving : Bonbon Atelier Schlaman biedt de mogelijkheid om aan een workshop of bonbonproeverij deel te nemen. De workshops en de proeverij zijn beiden uitstekend geschikt om eens met uw collegas te doen tijdens een bedrijfsuitje of met een groep vrienden wanneer u iets speciaals te vieren heeft. Voor zowel de workshops als de bonbonproeverij kan Bonbon Atelier een arrangement aanbieden. Dit bestaat uit het volgen van de workshop en een rondleiding door de stad Groningen onder professionele begeleiding. Voor meer informatie zie de website.
Overnachten
  Eemshotel
  te Delfzijl
  omschrijving : Het Eemshotel beschikt over 20 luxe ingerichte hotelkamers zodat u alle tijd hebt om al het prachtige te bewonderen wat het wad en de stad Delfzijl u te bieden heeft.
Uitgaan: Dans en Muziek
  Discotheek The Palace
  te Groningen
  omschrijving : En van de meest bekende discotheken van Groningen is The Palace. Hier worden regelmatig party's georganiseerd en er draaien dikwijls bekende DJ's. The Palace beschikt over een groot aantal technische faciliteiten en staat bekend om haar perfecte geluidskwaliteit, licht- en videoshows.
Uitgaan: Dans en Muziek
  Uitgaanscentrum Two Brothers
  te Harkstede
  omschrijving : Two Brothers is een mega uitgaanscentrum. Beleef een gezellige avond uit en bezoek de verschillende partylocaties. De zalen zijn ook af te huren voor bruiloften en partijen, verjaardagfeesten en borreluurtjes.
Uitgaan: Dans en Muziek
  Jazzcafé De Spieghel
  te Groningen
  omschrijving : Jazzcaf De Spieghel is een prachtig cafe waar uit de jukebox de hele avond en nacht sfeervolle jazz klinkt. Live muziek is er in de bovenbar van zondag tot en met woensdag. In de zaal kunt u terecht van donderdag tot en met zaterdag voor live bands. Live muziek in Jazzcafe de Spieghel is voor iedereen toegankelijk, de toegang is gratis, tenzij anders vermeld.
Uitgaan: Diversen
  Fair Play Casino
  te Groningen
  omschrijving : Proef twee etages Las Vegas-allure bij Fair Play Casino, gevestigd in het Euroborg stadion te Groningen. Laat u verrassen door het eigentijdse en stijlvolle interieur. Een prachtig decor voor een gevarieerd spelaanbod. Van moderne fruitautomaten tot roulette en bingo. Hapjes, drankjes en entree zijn gratis.
Uitgaan: Diversen
  Pathé Groningen
  te Groningen
  omschrijving : De bezoeker staat centraal in het Path-concept. Er worden hoge normen gehanteerd - zowel op het gebied van de service in de theaters als op het gebied van comfort, projectie en geluid om een optimale filmbeleving te garanderen. Het filmprogramma van Path is breed en altijd actueel. Natuurlijk worden alle belangrijke nieuwe films vertoond. Path vertoont bovendien hoogwaardige films die net iets minder commercieel potentieel hebben. Ook voor kinderen is er in het theater heel wat te genieten.
Uitgaan: Diversen
  Filmtheater Images
  te Groningen
  omschrijving : Images is een filmtheater dat als doel heeft culturele kwaliteitsfilms, oftewel arthouse-films te vertonen voor een zo breed mogelijk publiek. Ze willen dit doel bereiken door elke week Nederlandse premires en repertoire-cinema te vertonen. Waar mogelijk zijn deze laatste verbonden met andere culturele evenementen binnen Nederland of binnen de regio van het noorden, maar vooral in de stad Groningen en haar directe omgeving.
Uitgaan: Diversen
  Mustsee Euroborg
  te Groningen
  omschrijving : Naast het nieuwe stadion van FC Groningen staat de nieuwste design bioscoop van Nederland: MustSee Euroborg. De bioscoop heeft 10 zalen en bijna 1900 stoelen. Hier zijn alle top films in een sfeervolle omgeving met de meeste beenruimte te ervaren.
Uitgaan: Diversen
  Holland Casino Groningen
  te groningen
  omschrijving : Bij Holland Casino Groningen kunt u kiezen uit een aantal spannende groepsarrangementen. Elk arrangement omvat een avondvullend programma met toegang tot het casino, een persoonlijke ontvangst door een gastvrouw, een welkomstdrankje en persoonlijke speluitleg. Bij twee arrangementen kunt u ook nog eens lekker eten. Ook voor arrangementen op maat en zakelijke arrangementen bent u hier aan het juiste adres.
Uitgaan: Eten en Drinken
  De Drie Gezusters
  te Groningen
  omschrijving : De Drie Gezusters is een combinatie van een luxues grand caf met het feestgevoel van een danskroeg. Het is voor velen een begin- en eindpunt voor een uitje of een avondje stappen.
Uitgaan: Eten en Drinken
  NI HAO Wok
  te Groningen
  omschrijving : Er gaat niets boven het mooiste wokrestaurant van Nederland! Let u eens op de gedurfde, maar sfeervolle combinatie van antieke en moderne Chinese en westerse interieurelementen. Kijk eens rustig naar de vele culinaire mogelijkheden van NI HAO Wok. En wees blij dat een avondje smikkelen, smullen, genieten of hoe u het maar wilt noemen, in deze fraaie ambiance nog zo betaalbaar is.
Uitgaan: Eten en Drinken
  NI HAO Stadsparkpaviljoen
  te Groningen
  omschrijving : In het najaar kunt u bij NI HAO Stadsparkpaviljoen culinair de hele wereld rond. Met een internationale keuken: geliefde klassiekers en bijzondere specialiteiten uit de hele wereld. Bovendien serveer NI HAO Stadsparkpaviljoen tegen die tijd ook een (zaken-)lunch la carte. Luxe dinerbuffet voor groepen vanaf 8 personen 28,80 pp inclusief drankjes (exclusief gedistilleerd). Vier uw feestje bij NI HAO Stadsparkpaviljoen met zn tween of met zn 600 inclusief prachtig uitzicht en parkeren aan huis.
Uitgaan: Eten en Drinken
  Hooghoudt
  te Groningen
  omschrijving : De naam van producent Hooghoudt is al meer dan 100 jaren onlosmakelijk met Groningen verbonden. Het bedrijf werd in 1888 door Hero Jan Hooghoudt opgericht en is sindsdien in handen van de familie geweest. Enkele jaren geleden heeft de vierde generatie Hooghoudt de leiding op zich genomen. U kunt een bezoek brengen aan de distilleerderij. Neem contact op voor een rondleiding. U krijgt tijdens de rondleiding informatie over het bedrijf, de geschiedenis en de producten. Uiteraard kunt u de producten ook proeven tijdens uw bezoek.
Uitgaan: Eten en Drinken
  Culinair Wandelen
  te Groningen
  omschrijving : Een unieke combinatie van culinaire verwennerij door geselecteerde toprestaurants en de bezienswaardigheden van de "Beste Binnenstad van Nederland". Samen met een ervaren maar vooral enthousiaste stadsgids ontdekt u de prachtige en diverse binnenstad van Groningen. Zelfs geboren Groningers zijn verbaasd over de vele mooie plekjes en de interessante historie, u beeldend verteld door uw gastvrouw of gastheer. U wandelt van restaurant naar restaurant alwaar u exclusieve en smaakvolle gerechten geserveerd worden, begeleid door een passend glas.
Uitgaan: Eten en Drinken
  Herberg Onder de Linden
  te Aduard
  omschrijving : Een "droom" van een herberg gelegen in Aduard een klein dorp op het Groningse platteland. In het restaurant wordt een heerlijk Proeverij Menu geserveerd waarbij er iedere keer weer verrassende gerechten voorbij komen. Dit menu wordt dan ook regelmatig aangepast met gerechten die perfect aansluiten bij het mooiste aanbod van ingredinten op de markt. Er is beschikking over 5 comfortabele kamers met bad of douche. s Ochtends wordt er een uitgebreid Gronings ontbijt geserveerd.
Uitgaan: Eten en Drinken
  Baton Rouge
  te Groningen
  omschrijving : Sinds 19 december 2002 is Baton Rouge gevestigd te Groningen en wordt gezien als n van de gezelligste eetgelegenheden in de stad. De aangename sfeer maakt dat u zich bij binnenkomst direct thuis zult voelen. In het bargedeelte kunt u ongedwongen borrelen en in het ruim opgezette restaurant kunt u genieten van vele specialiteiten en heerlijke streetfood gerechten, waarbij u alle gelegenheid krijgt om na te tafelen. Ook kunt u bij terecht voor o.a. buffetten, partijen, borrels en bruiloften. We hebben daarvoor menusuggesties, die aan uw wensen kunnen worden aangepast.
Uitgaan: Eten en Drinken
  Balkan restaurant Macedonie
  te Groningen
  omschrijving : Balkan restaurant Macedonie is een sfeervol restaurant waar u lekker kunt eten waarbij u de keuze heeft uit verschillende soorten vlees-, vis- en vegetarische gerechten. Het restaurant is ook bij uitstek geschikt voor feesten en partijen. Capaciteit tot 100 personen.
Uitgaan: Eten en Drinken
  De Staakenborgh
  te Bourtange
  omschrijving : In het gerestaureerde deel van de boerderij bent u welkom voor een kopje koffie, met of zonder gebak, een lunch. Het sfeervolle restaurant biedt plaats aan ongeveer 50 gasten. U kunt in het restaurant kiezen uit diverse goed verzorgde maaltijden, varierend van eenvoudig tot exclusief. Ook met speciale wensen wordt rekening gehouden. De specialiteit: "Hannekemaaier" (Lamsbout in het hooi) Speciaal voor de kinderen is er rondom de boerderij 1 ha. speelweide. Binnen kan jong en oud zich amuseren met allerlei andere gezelschapsspelletjes.
Uitgaan: Eten en Drinken
  Huis de Beurs
  te Groningen
  omschrijving : Huis De Beurs is al zon tweehonderd jaar lang een instituut van horeca, handel en cultuur. Al die tijd vervulde het verschillende functies. Huis De Beurs is vervlochten met de geschiedenis en ontwikkeling van de stad Groningen. Vanuit Huis De Beurs kun je de symbolen van de geschiedenis van de stad zien: de Martinitoren, de toren van het Academiegebouw, de Korenbeurs, de Vismarkt en de Synagoge. Caf restaurant Huis de Beurs heeft vijf zalen en n externe locatie tot haar beschikking. Op de begane grond van het caf kunt u, naast een lekker kopje koffie, ook lunchen en dineren. Vanaf 25 augustus elke zaterdagavond live-muziek!
Uitgaan: Eten en Drinken
  Het Heerenhuis
  te Groningen
  omschrijving : Van maandag tot zaterdag is het Heerenhuis een ideale locatie voor de lunch. Voor grotere gezelschappen biedt het Heerenhuis de mogelijkhied om te kiezen uit lunchmenu's of lunchbuffetten. Van woensdag tot zaterdag is de restaurant geopend voor diner. Komt u individueel, in een klein gezelschap of met een grote groep: in het Heerenhuis bent u van harte welkom. Voor gasten met kinderen is er voor de kids een kinderhoek met speelgoed, kinderplaten en video.
Uitgaan: Eten en Drinken
  Villa Sasso
  te Haren
  omschrijving : Villa Sasso is gelegen aan de oever van het Paterswoldse Meer. Een rustige locatie met een fraai uitzicht over het water. In deze aantrekkelijke omgeving biedt Villa Sasso u de gelegenheid om op een ongedwongen wijze te genieten van de Mediterrane keuken. Bij voorkeur in de buitenlucht, naar zuidelijke traditie. Op het terras aan het water kunt u dan ook la carte dineren. U kunt tevens plaatsnemen in het stijlvol ingerichte restaurant. U vindt er de ruimte en intimiteit voor een diner in een onalledaagse ambiance.
Uitgaan: Eten en Drinken
  `t Korensant
  te Molenrij
  omschrijving : In restaurant 't Korensant wordt ambachtelijk gekookt, met een knipoog naar de regionale Belgisch/ Franse keuken. De gerechten waar u voor kiest komen letterlijk uit eigen keuken. Naast een aantal vaste specialiteiten op de kaart ontmoet u een voortdurende wisseling van gerechten. De grote variteit aan gerechten wordt bepaald door de wisseling van de seizoenen, het aanbod van regionale producten en vooral de creativiteit van de kok. Ook is er een proeflokaal en zijn er mogelijkheden tot workshops.
Uitgaan: Muziek
  Huis de Beurs
  te Groningen
  omschrijving : Vanaf 25 augustus gaat "Huis de Beurs" weer los met Live- muziek. Elke zaterdag worden de "New York Pianofreaks" gepresenteerd. Een ultieme muziekavond boordevol entertainment. Deze avonden vinden plaats in het cafe van 22:00 tot 01:00. Lachen, dansen, drinken en uiteraard zijn er diverse drankaanbiedingen. Ook op deze bijzondere avond is de entree gratis. Vanaf 21:00 uur bent u welkom.
Vergaderen
  Holland Hotel Parkzicht
  te Veendam
  omschrijving : Bij Holland Hotel Parkzicht kunt u terecht voor eigenlijk alle soorten bijeenkomsten in de ruimste zin van het woord. Dat kan variren van een klein feestje of vergaderingen met 10 mensen tot een enorme show met wel 1000 personen. Hotel Parkzicht beschikt over totaal 7 moderne zalen die deels zijn samen te voegen. De vergaderzalen zijn voorzien van aircoditioning en alle technische snufjes.
Vergaderen
  Hotel Van der Valk Zuidbroek
  te Zuidbroek
  omschrijving : Het Van der Valk Hotel Zuidbroek is gespecialiseerd in zakelijke en feestelijke ontmoetingen. Onze zalen zijn geschikt voor groepen van 4 tot 8.000 personen varirend in grootte van 20 tot 6.300 vierkante meter. Deze multifunctionele zalen bieden u tal van mogelijkheden voor een optimale invulling van uw presentatie, congres, beurs, vergadering, bruiloft of personeelsfeest.
Vergaderen
  Hotel Spoorzicht
  te Loppersum
  omschrijving : De zalen van Hotel Spoorzicht zijn uitermate geschikt voor bedrijfspresentaties, kick-offs, cursussen en vergaderingen. In combinatie met diverse culinaire mogelijkheden maken wij uw event tot een geslaagde bijeenkomst.
Zakelijk: Diversen
  Huis de Beurs
  te Groningen
  omschrijving : Caf restaurant Huis de Beurs heeft vijf zalen en n externe locatie tot haar beschikking. Zo zijn er zalen voor vergaderingen, presentaties, recepties, lezingen etc. Ook zijn er zalen voor een wat groter besloten diner of buffet diner.

 

Add your title here  add your te

Nieuws


Gratis rondleidingen in Groningermuseum

Spotlight


Camping Stadspark

Links


Uitburo Groningen
meer handige links
  Copyright 2023 Groepen Groningen.
 
  home | disclaimer

powered by: