home | disclaimer   

 

  Doelgroepen
  Kinderen
  Jeugd
  Volwassenen 
  Senioren 
  Families/vrienden
  Scholen/verenigingen
  Bedrijven
     
  Activiteiten
  Actief
  Zakelijk
  Cultuur & natuur
  Uitgaan  
  Overnachten
  Overige
     

 


 

Nieuws

Gratis rondleidingen in Groningermuseum
Het Groninger Museum organiseert komende maanden op vrijdagavond meerdere keren een gratis instaprondleiding rondom de expositie. Het gaat om vrijdagavond 3 juli, 7 augustus en 4 september. De rondleiding begint om 20.00 uur en duurt tot 20.30 uur en begint bij de Entreehal. Deelname is gratis.

Voor meer informatie: www.groningermuseum.nl


Unieke collectie in Groningen
Nog tot en met 30 augustus is in het Universiteitsmuseum een tentoonstelling te zien van zestiende-eeuwse textielvondsten uit Groningen. Het gaat om handschoenen, kousen, hoeden en mutsen die zijn opgegraven in de Prinsenstraat in de stad. De gevonden kledingstukken geven inzicht in wat burgers, arbeiders en kinderen droegen in het zestiende eeuwse Groningen. Het gaat om een unieke collectie, omdat er nauwelijks fragmenten van burgerkleding uit die tijd in Nederland bestaan.

Voor meer informatie: www.rug.nl/museum


Sigmund in nieuwe tentoonstelling in Stripmuseum
Vanaf 18 mei tot en met 27 september 2009 is de nieuwe tentoonstelling Sigmund te bekijken in het Nederlands Stripmuseum. Al vijftien jaar verzorgt schrijver en tekenaar Peter de Wit de dagelijkse strip Sigmund in de Volkskrant. Voor deze krant en Het Nederlands Stripmuseum Groningen is dit jubileum meer dan voldoende reden om vanaf maandag 18 mei een nieuwe tentoonstelling te presenteren.

Voor meer informatie: www.stripmuseum.nl


Groninger Museum ook op vrijdagavond open
Het Groninger Museum is sinds kort ook op vrijdagavond open; tot 22.00 uur, met op iedere vrijdagavond bijzondere activiteiten, zoals lezingen en muzikale voorstellingen.
Iedere week wordt in de middenzaal van de tentoonstelling een Russisch sprookje voorgelezen. De toegang hiervoor is gratis met een entreebewijs.

Voor meer informatie: www.groningermuseum.nl


Last Minut Tickets 50% korting
Het Groninger Uitburo biedt een selectie van voorstellingen en concerten voor de helft van de prijs. Theater, opera, film of popconcert... koop op vrijdag en zaterdag toegangskaarten met 50% korting! De Last Minute kaarten zijn uitsluitend verkrijgbaar in de Uitshop Groningen in VVV-winkel aan de Grote Markt. Kijk voor het complete aanbod op vrijdag en zaterdag vanaf 12.00 uur op http://www.groningeruitburo.nl/of kom langs bij de Uitshop Groningen.
Zit er iets bij wat u aanspreekt? Ga dan snel naar de Uitshop Groningen in de VVV-winkel aan de Grote Markt in Groningen, want OP = OP! Online of telefonisch reserveren is helaas niet mogelijk.

Voor meer informatie: www.groningeruitburo.nl


Cuba -Kunst en geschiedenis van 1868 tot heden
Er was eens een eiland, “het mooiste dat ooit door menselijke ogen was aanschouwd”, in de woorden van Christoffer Columbus. Insularisme – het feit dat het een eiland is, is het centrale thema in de tentoonstelling Cuba! Kunst en geschiedenis van 1868 tot nu. Met de grote hoeveelheid fotografie, schilderkunst en installatiekunst wordt het een tentoonstelling om in te verdwalen. De tentoonstelling is te zien van 17 mei 2009 tot 20 september 2009.

Voor meer informatie: www.groningermuseum.nl


 

Add your title here  add your te

Nieuws


Gratis rondleidingen in Groningermuseum

Spotlight


Bonbon Atelier Schlaman

Links


Uitburo Groningen
meer handige links
  Copyright 2023 Groepen Groningen.
 
  home | disclaimer

powered by: